Zdravý a lehký bagel, na slano i na sladko. Vyberete si sami!
Ingredience:
(na 4 menší bagely)
1 hrnek mouky (špadlová, bezlepková, klasická)
150 ml bílého řeckého jogurtu
2 č.lž. kypřícího prášku
1/2 č.lž. soli
1 vajíčko
sezamová, chia nebo maková semínka
Postup:
Smíchejte mouku, prášek, sůl, přidejte jogurt a vymíchejte těsto. Pokud bude těsto stále příliš lepivé, nebojte se přisypat mouku podle potřeby. Těsto rozdělte na 4 stejné díly, z každého kousku vyválejte „provázek“(o průměru cca. 3 cm), oba konce spojte a vytvarujt kolečko. Potřete rozšlehaným vejcem, posypte semínky a pečte na pečícím papíře 30-35 min na 190°C.
Vychladlé bagely rozpulte a naplňte podle své fantazie jak na slano (krémový sýr, losos, zelenina…) nebo na sladko (nutella, banán, burákové máslo…
Dobrou chuť 🙂